Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorstel herindeling klaar, rechter bekijkt eis Landgraaf

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 6:18

Het provinciebestuur heeft het definitieve voorstel voor een herindeling van Heerlen en Landgraaf vastgesteld.

Dat voorstel wordt vrijdag besproken in een statencommissie. Volgende week donderdag 6 juli neemt het Limburgs Parlement een definitief besluit.

Rechtbank
Nu woensdag dient eerst nog een kort geding bij de rechtbank in Maastricht dat is aangespannen door de gemeente Landgraaf. Die gemeente
eist dat de provincie wordt gedwongen te stoppen met de herindelingsprocedure omdat die onrechtmatig zou zijn. Het provinciebestuur bestrijdt dat, zo blijkt ook nog eens uit het herindelingsvoorstel.

Lees ook: Herindeling op 28 juni voor de rechter

Procedure
De provincie heeft wettelijk de mogelijkheid een herindelingsprocedure te beginnen als gemeenten er samen niet uit komen. Zoals bij Heerlen en Landgraaf volgens het provinciebestuur het geval is.
Volgens het provinciebestuur leidt de fusie tot een duurzaam bestuurskrachtige gemeente. Die kan een belangrijke rol spelen bij de aanpak van de sociaal-economische problemen en is ook van belang voor heel Parkstad.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Draagvlak in raad Landgraaf voor fusie kalft af
Raad Heerlen stemt voor fusie met Landgraaf
'Landgraaf zou met Heerlen stuk sterker zijn geworden'
Burgemeesters Kerkrade en Brunssum zien fusie niet zitten
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen