Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorrangsregeling voor defensiepersoneel Eygelshoven

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 15:23

Personeel van het financieel kantoor van defensie in Eygelshoven dat solliciteert bij het nieuwe depot van het Amerikaans leger krijgt voorrang.

Dat schrijft VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert aan de Tweede Kamer in een reactie op een brief van de Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel. Die verzet zich tegen de sluiting van het kantoor in Eygelshoven en de verplaatsing ervan naar het hoofdkantoor in Utrecht. In Eygelshoven werken 65 mensen.

Banen
Op de locatie gaat het Amerikaanse leger materieel opslaan en onderhouden. Dat levert in totaal ruim 100 voltijdse banen op, bij het onderhoud en bij de beveiliging. Met name functies in bijvoorbeeld het magazijn, de planning en de registratie bieden kansen voor het personeel van het betaalkantoor, zo stelt de minister. Waarbij ze dus voorrang krijgen als ze solliciteren.

Sluiting
Hennis-Plasschaert houdt vast aan de sluiting van Eygelshoven omdat concentratie doelmatiger zou zijn en ook aan de behoefte aan persoonlijk contact van de klanten tegemoet zou komen, zoals de Defensie Materiaal Organisatie. Daarom ziet ze ook niks in alternatieve locaties in de regio.

Tweede Kamercommissie
In de brief zegt de minister wel dat het financiële voordeel van de sluiting van het betaalkantoor in Eygelshoven gering is en bij de keuze dan ook een ondergeschikte rol heeft gespeeld. Donderdag komt de kwestie aan de orde in de Tweede Kamercommissie voor defensie.

Regeringspartij PvdA en oppositiepartij CDA spraken zich eerder uit tegen de sluiting van Eygelshoven. Zij spreken van het verbreken van eerder gedane beloften.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kamer debatteert over giftige chroomverf
Slachtoffers Chroom-6: schadevergoeding vorm van erkenning
Geld voor bescherming POMS-werknemers nooit gebruikt
Nog meer klachten Defensie over chroomverf
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen