Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormannen onderwijsacties stoppen ermee

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 17:28

De voormannen van de recente onderwijsacties Jan van de Ven uit Venray en Thijs Roovers stoppen ermee. Ze gaan weer voor de klas staan, respectievelijk in Overloon en Amsterdam, en meer tijd geven aan hun thuisfront.

Dat zegt Roovers na een bericht in het radioprogramma Spraakmakers. "We hebben het anderhalf jaar lang met overgave en succes gedaan en willen niet aan het pluche plakken. Bovendien is voor de klas staan wat we het liefste doen."

PO in Actie
Ze blijven actief in de
Facebookgroep met haar 45.000 leden, maar hun werk voor PO in Actie, dat uitgroeide tot een vakbond met zeker 13.000 leden, willen ze aan anderen overlaten. Zelf heeft het duo geen uitgesproken ideeën over de toekomst van PO in Actie. "Daarover komt in september een vergadering."

Extra geld
"We hebben het maximale eruit weten te halen, al zijn we er nog niet qua totaalplaatje", zegt Roovers na het behalen van extra geld voor het basisonderwijs. "Het kan ook dat de organisatie gewoon nieuw leven wordt ingeblazen op een moment dat dat echt nodig wordt gevonden."Het lerarentekort verdient nog alle aandacht, aldus Roovers.

Staking
De onderwijsstakingen, die duizenden leerkrachten op de been brachten, zijn nog niet voorbij. De volgende staking is op 12 september in Zuid-Holland en Zeeland.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen