Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig The Voice-kandidaat breekt: 'Hij ging voelen'

Geplaatst opdinsdag 18 januari 2022 - 9:53

Nienke Wijnhoven (23) uit Horst, oud-deelneemster aan The Voice of Holland, heeft maandag in het programma Beau een boekje opengedaan over Jeroen Rietbergen. Ze vertelde in 2018 betast te zijn door de bandleider.

Volgens de zangeres bouwde ze tijdens de talentenjacht een vriendschappelijke band op met de ex van Linda de Mol.

'Schuld bij jezelf zoeken'
Rietbergen nodigde haar na een show uit "boven een studio te zien". Er bleek helemaal geen studio te zijn. "Hij raakt je aan en dan denk je: heb ik dan onbewust toch een signaal gegeven? Wacht, miscommunicatie. Je gaat de schuld bij jezelf zoeken."

Op dat moment "ging hij wel effe voelen", aldus Wijnhoven. Ze voegde hieraan toe dat ze het lastig vindt haar verhaal te delen, omdat ze een contract heeft getekend waarin allerlei voorwaarden stonden omschreven die ze niet exact meer weet. "En ik voelde me schuldig, want je zit in een relatie en hebt zoiets van: ben ik vreemdgegaan? Ook al hebben we geen seks gehad."

Woedend
Kirsten Berkx (31) uit Echt die in het voorjaar van 2017 achtste werd, kon haar emoties niet meer in bedwang houden. "Ik ben zo boos", zei ze snikkend. Beide oud-kandidaten waren geëmotioneerd toen ze hun verhaal deden in het praatprogramma.

Lees ook: Mega-rel The Voice: 'Niemand durfde iets te zeggen'

Zwichten
Rietbergen heeft dit weekend een verklaring naar buiten gebracht waarin hij toegeeft dat hij grenzen heeft overschreden. Ook stelde hij dat "zijn opdrachtgever" hem hier op had aangesproken. Wie die opdrachtgever is, is nog steeds onduidelijk. Zowel RTL als ITV, de producent, heeft laten weten van niets te hebben geweten.

Aangifte tegen coach
Het programma is zwaar besmet. Zo is zangeres Anouk gestopt met haar werkzaamheden als coach bij The Voice. En is er aangifte gedaan tegen Ali B., die al jaren fungeert als coach. Of The Voice nog terugkeert op tv is nog de grote vraag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen