Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig sterrenrestaurant De Hamert na 70 jaar failliet

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 20:57

Hostellerie de Hamert, in haar hoogtijdagen hét aspergerestaurant van Limburg, is failliet.

De rechtbank in Roermond heeft dinsdagochtend het restaurant in Wellerlooi failliet verklaard, meldt een familielid van de uitbaters. De eigenaren van het restaurant vroegen zelf faillissement aan.

'Pijn in ons hart'
"Met name tijdens het aspergeseizoen vonden vele gasten ons bedrijf aan de Maas. Helaas komt aan deze mooie traditie een eind. Per direct sluiten wij, met pijn in ons hart, de deuren", schrijven eigenaren Roger en Monique Smits in een verklaring op de website Maasduinen Centraal.

Verliesgevend
Van 1963 tot 1989 had het Wellerlooise restaurant een Michelinster. "De laatste jaren was ons bedrijf verliesgevend en is de concurrentie in de regio toegenomen", verklaren de uitbaters. "De kosten blijven stijgen en de vooruitzichten worden steeds lastiger. Om de kwaliteit te waarborgen moet er flink worden geïnvesteerd." De eigenaren melden dat ze alle mogelijkheden hebben onderzocht, maar geen kansen zagen om de exploitatie weer gezond te krijgen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen