Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig sterrenrestaurant De Hamert na 70 jaar failliet

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 20:57

Hostellerie de Hamert, in haar hoogtijdagen hét aspergerestaurant van Limburg, is failliet.

De rechtbank in Roermond heeft dinsdagochtend het restaurant in Wellerlooi failliet verklaard, meldt een familielid van de uitbaters. De eigenaren van het restaurant vroegen zelf faillissement aan.

'Pijn in ons hart'
"Met name tijdens het aspergeseizoen vonden vele gasten ons bedrijf aan de Maas. Helaas komt aan deze mooie traditie een eind. Per direct sluiten wij, met pijn in ons hart, de deuren", schrijven eigenaren Roger en Monique Smits in een verklaring op de website Maasduinen Centraal.

Verliesgevend
Van 1963 tot 1989 had het Wellerlooise restaurant een Michelinster. "De laatste jaren was ons bedrijf verliesgevend en is de concurrentie in de regio toegenomen", verklaren de uitbaters. "De kosten blijven stijgen en de vooruitzichten worden steeds lastiger. Om de kwaliteit te waarborgen moet er flink worden geïnvesteerd." De eigenaren melden dat ze alle mogelijkheden hebben onderzocht, maar geen kansen zagen om de exploitatie weer gezond te krijgen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen