Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig Roda-trainersduo moet NAC uit het slop trekken

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 19:41

Voormalig Roda JC-trainer Ruud Brood gaat aan de slag bij NAC Breda. Brood volgt de deze week opgestapte Mitchell van der Gaag op als hoofdtrainer.

De 56-jarige Brood neemt Regillio Vrede mee naar Breda als assistent, zo maakte de Parel van het Zuiden vrijdag bekend. Beiden hebben in die rol ook al bij Roda JC gewerkt. Bovendien voetbalde Vrede zes jaar voor de Kerkraadse ploeg.

Degradatie
Brood was anderhalf jaar hoofdtrainer van Roda JC toen hij in december 2013 werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Zijn opvolger Jon
Dahl Tomasson maakte toen het seizoen af, maar degradeerde met Roda en mocht ook vertrekken.

PSV
Vervolgens ging Brood aan de slag bij NEC, dat in dat jaar met overmacht kampioen werd in de eerste divisie. Daarna koos hij voor een rol als assistent-trainer bij PSV, waar hij drie jaar bleef. Dat avontuur eindigde met de komst van trainer Mark van Bommel naar PSV: hij koos voor een nieuwe technische staf.

Vrede
Regillio Vrede bleef na het gedwongen vertrek van Brood in Kerkrade, maar moest het veld ruimen toen trainer Darije Kalezic als hoofdtrainer werd ontslagen. Daarna ging hij als assistent-trainer aan de slag bij RKC Waalwijk en nu verhuist hij dus samen met Brood naar NAC, waar ze het seizoen afmaken.

BSV Limburgia
BSV Limburgia maakte vorige week bekend dat het Vrede voor volgend seizoen als hoofdcoach had vastgelegd. Aangezien Brood en Vrede het vooralsnog tot aan de zomerstop overnemen bij NAC, maakt de Brunssumse tweededivisionist zich geen zorgen voor komend seizoen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen