Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voormalig Roda-trainersduo moet NAC uit het slop trekken

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 19:41

Voormalig Roda JC-trainer Ruud Brood gaat aan de slag bij NAC Breda. Brood volgt de deze week opgestapte Mitchell van der Gaag op als hoofdtrainer.

De 56-jarige Brood neemt Regillio Vrede mee naar Breda als assistent, zo maakte de Parel van het Zuiden vrijdag bekend. Beiden hebben in die rol ook al bij Roda JC gewerkt. Bovendien voetbalde Vrede zes jaar voor de Kerkraadse ploeg.

Degradatie
Brood was anderhalf jaar hoofdtrainer van Roda JC toen hij in december 2013 werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Zijn opvolger Jon
Dahl Tomasson maakte toen het seizoen af, maar degradeerde met Roda en mocht ook vertrekken.

PSV
Vervolgens ging Brood aan de slag bij NEC, dat in dat jaar met overmacht kampioen werd in de eerste divisie. Daarna koos hij voor een rol als assistent-trainer bij PSV, waar hij drie jaar bleef. Dat avontuur eindigde met de komst van trainer Mark van Bommel naar PSV: hij koos voor een nieuwe technische staf.

Vrede
Regillio Vrede bleef na het gedwongen vertrek van Brood in Kerkrade, maar moest het veld ruimen toen trainer Darije Kalezic als hoofdtrainer werd ontslagen. Daarna ging hij als assistent-trainer aan de slag bij RKC Waalwijk en nu verhuist hij dus samen met Brood naar NAC, waar ze het seizoen afmaken.

BSV Limburgia
BSV Limburgia maakte vorige week bekend dat het Vrede voor volgend seizoen als hoofdcoach had vastgelegd. Aangezien Brood en Vrede het vooralsnog tot aan de zomerstop overnemen bij NAC, maakt de Brunssumse tweededivisionist zich geen zorgen voor komend seizoen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen