Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voormalig Roda-trainersduo moet NAC uit het slop trekken

Geplaatst opvrijdag 22 maart 2019 - 19:41

Voormalig Roda JC-trainer Ruud Brood gaat aan de slag bij NAC Breda. Brood volgt de deze week opgestapte Mitchell van der Gaag op als hoofdtrainer.

De 56-jarige Brood neemt Regillio Vrede mee naar Breda als assistent, zo maakte de Parel van het Zuiden vrijdag bekend. Beiden hebben in die rol ook al bij Roda JC gewerkt. Bovendien voetbalde Vrede zes jaar voor de Kerkraadse ploeg.

Degradatie
Brood was anderhalf jaar hoofdtrainer van Roda JC toen hij in december 2013 werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Zijn opvolger Jon
Dahl Tomasson maakte toen het seizoen af, maar degradeerde met Roda en mocht ook vertrekken.

PSV
Vervolgens ging Brood aan de slag bij NEC, dat in dat jaar met overmacht kampioen werd in de eerste divisie. Daarna koos hij voor een rol als assistent-trainer bij PSV, waar hij drie jaar bleef. Dat avontuur eindigde met de komst van trainer Mark van Bommel naar PSV: hij koos voor een nieuwe technische staf.

Vrede
Regillio Vrede bleef na het gedwongen vertrek van Brood in Kerkrade, maar moest het veld ruimen toen trainer Darije Kalezic als hoofdtrainer werd ontslagen. Daarna ging hij als assistent-trainer aan de slag bij RKC Waalwijk en nu verhuist hij dus samen met Brood naar NAC, waar ze het seizoen afmaken.

BSV Limburgia
BSV Limburgia maakte vorige week bekend dat het Vrede voor volgend seizoen als hoofdcoach had vastgelegd. Aangezien Brood en Vrede het vooralsnog tot aan de zomerstop overnemen bij NAC, maakt de Brunssumse tweededivisionist zich geen zorgen voor komend seizoen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen