Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig Roda JC-speler volgt Van Marwijk op na WK

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 6:41

Graham Arnold zal Bert van Marwijk na het WK in Rusland opvolgen als bondscoach van Australië. Dat bevestigt Arnolds huidige werkgever Sydney FC.

De Australische oud-aanvaller van Roda JC moet de Socceroos naar het WK van 2022 in Qatar leiden.

Titelstrijd
Van Marwijk volgde de in november opgestapte Ange Postecoglou op en is alleen aangesteld voor het WK van komende zomer. Arnold was ook al in beeld om het Australische voetbalelftal te leiden in Rusland. De 54-jarige trainer wilde zich echter focussen op Sydney FC, dat nog volop strijdt om prolongatie van de landstitel.

Hiddink
De Australische voetbalbond
FFA besloot vervolgens om met Van Marwijk in zee te gaan. Nadat Guus Hiddink opstapte als bondscoach van Australië, na het WK van 2006 in Duitsland, werd Arnold ook al aangesteld als eindverantwoordelijke. Een jaar later werd hij opgevolgd door weer een andere Nederlandse trainer, Pim Verbeek. In 2010 ging hij als assistent van Verbeek mee naar het WK in Zuid-Afrika.

Arnold speelde tussen 1990 en 1992 in dienst van Roda JC. De spits kwam toen tot 61 duels en 22 doelpunten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen