Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig Roda JC-doelman stortte zich op hennepproductie

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 8:00

Voormalig Feyenoord- en Roda JC-doelman Henryk B. (62) wordt vervolgd voor een hennepkwekerij in zijn woning in Rimburg.

Justitie schat zijn criminele winst op 44.000 euro en wil dat bedrag terug van de Poolse goalie. In juni 2017 werd de gepensioneerde keeper gesnapt door de politie.

Geen zaak
Het was oorspronkelijk de planning dat de zaak deze week voor de rechter zou komen, maar de coronacrisis stak daar een stokje voor. Vooralsnog is niet bekend wanneer Henryk alsnog voor de rechter moet verschijnen.

Hennepgeld
Zelf wil de Poolse zestiger het liefst zo snel mogelijk van de zaak af. Naast Henryk wordt ook zijn 62-jarige vrouw verdacht van hulp bij de hennepkwekerij. Justitie vervolgt de twee ook voor het illegaal aftappen van elektriciteit. Los van de kosten van dat aftappen wil de officier ze dus ook 44.000 euro aan 'hennepgeld' laten terugbetalen.

Toptransfer naar Feyenoord
Henryk werd geboren in het Poolse Radom en debuteerde in 1975 bij Ruch Chorzov in het profvoetbal. Na een binnenlandse overstap naar Widzew Lods, verdiende hij in januari 1989 een toptransfer van 60.000 euro naar Feyenoord. Dat droomhuwelijk was echter net zo snel voorbij als het begonnen was. In Rotterdam hield hij het na een half jaar en zeven wedstrijden weer voor gezien.

Zware knieblessure
Feyenoord verhuurde hem eerst aan Roda JC. Die club nam hem vervolgens definitief over. Na 85 wedstrijden namens de club uit Kerkrade moest hij in 1993 noodgedwongen stoppen, vanwege een knieblessure. De goalie bleef wel in Nederland wonen. Henryk speelde één interland voor de Poolse nationale ploeg, werd twee keer kampioen in eigen land en won daar ook de nationale beker.

Raimon Maessen, advocaat van de oud-doelman, was niet bereikbaar voor commentaar.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen