Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig Roda JC-doelman stortte zich op hennepproductie

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 8:00

Voormalig Feyenoord- en Roda JC-doelman Henryk B. (62) wordt vervolgd voor een hennepkwekerij in zijn woning in Rimburg.

Justitie schat zijn criminele winst op 44.000 euro en wil dat bedrag terug van de Poolse goalie. In juni 2017 werd de gepensioneerde keeper gesnapt door de politie.

Geen zaak
Het was oorspronkelijk de planning dat de zaak deze week voor de rechter zou komen, maar de coronacrisis stak daar een stokje voor. Vooralsnog is niet bekend wanneer Henryk alsnog voor de rechter moet verschijnen.

Hennepgeld
Zelf wil de Poolse zestiger het liefst zo snel mogelijk van de zaak af. Naast Henryk wordt ook zijn 62-jarige vrouw verdacht van hulp bij de hennepkwekerij. Justitie vervolgt de twee ook voor het illegaal aftappen van elektriciteit. Los van de kosten van dat aftappen wil de officier ze dus ook 44.000 euro aan 'hennepgeld' laten terugbetalen.

Toptransfer naar Feyenoord
Henryk werd geboren in het Poolse Radom en debuteerde in 1975 bij Ruch Chorzov in het profvoetbal. Na een binnenlandse overstap naar Widzew Lods, verdiende hij in januari 1989 een toptransfer van 60.000 euro naar Feyenoord. Dat droomhuwelijk was echter net zo snel voorbij als het begonnen was. In Rotterdam hield hij het na een half jaar en zeven wedstrijden weer voor gezien.

Zware knieblessure
Feyenoord verhuurde hem eerst aan Roda JC. Die club nam hem vervolgens definitief over. Na 85 wedstrijden namens de club uit Kerkrade moest hij in 1993 noodgedwongen stoppen, vanwege een knieblessure. De goalie bleef wel in Nederland wonen. Henryk speelde één interland voor de Poolse nationale ploeg, werd twee keer kampioen in eigen land en won daar ook de nationale beker.

Raimon Maessen, advocaat van de oud-doelman, was niet bereikbaar voor commentaar.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen