Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig Roda JC-doelman stortte zich op hennepproductie

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 8:00

Voormalig Feyenoord- en Roda JC-doelman Henryk B. (62) wordt vervolgd voor een hennepkwekerij in zijn woning in Rimburg.

Justitie schat zijn criminele winst op 44.000 euro en wil dat bedrag terug van de Poolse goalie. In juni 2017 werd de gepensioneerde keeper gesnapt door de politie.

Geen zaak
Het was oorspronkelijk de planning dat de zaak deze week voor de rechter zou komen, maar de coronacrisis stak daar een stokje voor. Vooralsnog is niet bekend wanneer Henryk alsnog voor de rechter moet verschijnen.

Hennepgeld
Zelf wil de Poolse zestiger het liefst zo snel mogelijk van de zaak af. Naast Henryk wordt ook zijn 62-jarige vrouw verdacht van hulp bij de hennepkwekerij. Justitie vervolgt de twee ook voor het illegaal aftappen van elektriciteit. Los van de kosten van dat aftappen wil de officier ze dus ook 44.000 euro aan 'hennepgeld' laten terugbetalen.

Toptransfer naar Feyenoord
Henryk werd geboren in het Poolse Radom en debuteerde in 1975 bij Ruch Chorzov in het profvoetbal. Na een binnenlandse overstap naar Widzew Lods, verdiende hij in januari 1989 een toptransfer van 60.000 euro naar Feyenoord. Dat droomhuwelijk was echter net zo snel voorbij als het begonnen was. In Rotterdam hield hij het na een half jaar en zeven wedstrijden weer voor gezien.

Zware knieblessure
Feyenoord verhuurde hem eerst aan Roda JC. Die club nam hem vervolgens definitief over. Na 85 wedstrijden namens de club uit Kerkrade moest hij in 1993 noodgedwongen stoppen, vanwege een knieblessure. De goalie bleef wel in Nederland wonen. Henryk speelde één interland voor de Poolse nationale ploeg, werd twee keer kampioen in eigen land en won daar ook de nationale beker.

Raimon Maessen, advocaat van de oud-doelman, was niet bereikbaar voor commentaar.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen