Overslaan en naar de inhoud gaan

'Voormalig Roda-bestuurders verdacht van fraude'

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 21:48

Ton Caanen, voormalig technisch directeur van Roda JC, wordt verdacht van belasting- en hypotheekfraude. Ook ex-bestuurders Wim Collard en Hessel Meijer worden daarmee in verband gebracht.

Dat schrijft De Limburger dinsdagavond.

Tienduizenden euro's
Justitie verdenkt Collard, voormalig algemeen directeur en oud-commissaris Meijer van betrokkenheid bij de hypotheekfraude. De fiscus zou tussen 2015 en 2017 enkele tienduizenden euro's mis hebben gelopen door handelen van Caanen.

Anonieme tip
Volgens de regionale krant heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) eind vorig jaar een inval gedaan in het stadion van Roda JC. Dat werd gedaan in het kader van het onderzoek na een anonieme tip over Caanen. Verder bracht de FIOD ook een bezoek aan het huis van Caanen in Spaubeek en het kantoor van projectontwikkelaar Meijer dat in het stadion is gevestigd.

Geen blaam
Roda JC laat in een reactie aan De Limburger weten dat de club geen blaam treft. "Wij zijn ook op geen enkele manier door de betrokken instantie aangesproken." Een woordvoerster van het functioneel parket noemt geen namen, maar bevestigt het fraude-onderzoek naar drie verdachten aan de krant.

Een woordvoerder van Roda JC wil niet reageren op de zaak. "Aangezien het om ex-werknemers gaat, laten wij ons hier niet over uit. Het is bovendien een extern onderzoek."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen