Overslaan en naar de inhoud gaan

'Voormalig Roda-bestuurders verdacht van fraude'

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 21:48

Ton Caanen, voormalig technisch directeur van Roda JC, wordt verdacht van belasting- en hypotheekfraude. Ook ex-bestuurders Wim Collard en Hessel Meijer worden daarmee in verband gebracht.

Dat schrijft De Limburger dinsdagavond.

Tienduizenden euro's
Justitie verdenkt Collard, voormalig algemeen directeur en oud-commissaris Meijer van betrokkenheid bij de hypotheekfraude. De fiscus zou tussen 2015 en 2017 enkele tienduizenden euro's mis hebben gelopen door handelen van Caanen.

Anonieme tip
Volgens de regionale krant heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) eind vorig jaar een inval gedaan in het stadion van Roda JC. Dat werd gedaan in het kader van het onderzoek na een anonieme tip over Caanen. Verder bracht de FIOD ook een bezoek aan het huis van Caanen in Spaubeek en het kantoor van projectontwikkelaar Meijer dat in het stadion is gevestigd.

Geen blaam
Roda JC laat in een reactie aan De Limburger weten dat de club geen blaam treft. "Wij zijn ook op geen enkele manier door de betrokken instantie aangesproken." Een woordvoerster van het functioneel parket noemt geen namen, maar bevestigt het fraude-onderzoek naar drie verdachten aan de krant.

Een woordvoerder van Roda JC wil niet reageren op de zaak. "Aangezien het om ex-werknemers gaat, laten wij ons hier niet over uit. Het is bovendien een extern onderzoek."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen