Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Voormalig Roda-bestuurders verdacht van fraude'

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 21:48

Ton Caanen, voormalig technisch directeur van Roda JC, wordt verdacht van belasting- en hypotheekfraude. Ook ex-bestuurders Wim Collard en Hessel Meijer worden daarmee in verband gebracht.

Dat schrijft De Limburger dinsdagavond.

Tienduizenden euro's
Justitie verdenkt Collard, voormalig algemeen directeur en oud-commissaris Meijer van betrokkenheid bij de hypotheekfraude. De fiscus zou tussen 2015 en 2017 enkele tienduizenden euro's mis hebben gelopen door handelen van Caanen.

Anonieme tip
Volgens de regionale krant heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) eind vorig jaar een inval gedaan in het stadion van Roda JC. Dat werd gedaan in het kader van het onderzoek na een anonieme tip over Caanen. Verder bracht de FIOD ook een bezoek aan het huis van Caanen in Spaubeek en het kantoor van projectontwikkelaar Meijer dat in het stadion is gevestigd.

Geen blaam
Roda JC laat in een reactie aan De Limburger weten dat de club geen blaam treft. "Wij zijn ook op geen enkele manier door de betrokken instantie aangesproken." Een woordvoerster van het functioneel parket noemt geen namen, maar bevestigt het fraude-onderzoek naar drie verdachten aan de krant.

Een woordvoerder van Roda JC wil niet reageren op de zaak. "Aangezien het om ex-werknemers gaat, laten wij ons hier niet over uit. Het is bovendien een extern onderzoek."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen