Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig Real Madrid-speler kiest voor Fortuna

Geplaatst opdinsdag 28 augustus 2018 - 14:27

Fortuna Sittard heeft, enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt, nog een speler aan de selectie toegevoegd. José Rodríguez komt over van 1. FSV Mainz '05.

Fortuna huurt hem een seizoen van de Bundesliga-club, waar hij geen uitzicht had op speeltijd. De middenvelder is een product van de jeugdopleiding van Real Madrid.

Champions League
De 23-jarige Rodríguez doorliep een aanzienlijk gedeelte van de jeugdopleiding van de Koninklijke, waarna toenmalig hoofdtrainer José Mourinho hem in 2012 bij de hoofdmacht van de topclub haalde. Hij maakte in datzelfde seizoen zijn debuut in de Champions League, in een met 4-1 gewonnen duel tegen Ajax.

Geen doorbraak
De Spanjaard werd vervolgens door Real verhuurd aan Deportivo La Coruna, waarna hij de overstap maakte naar de Turkse topclub Galatasaray. Ook daar bleef een echte doorbraak uit en dus verkaste hij in 2016 naar Mainz. De Duitse middenmoter verhuurde hem in de afgelopen jaren aan Malaga CF en Maccabi Tel Aviv.

Contract
Het contract van Rodríguez bij Mainz loopt door tot de zomer van 2020. Of Fortuna in het huurcontract ook een optie tot koop heeft bedongen, is niet bekend. De transfermarkt sluit aanstaande vrijdagavond.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen