Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig PvdA-statenlid kritisch over bezuiniging zorg

Geplaatst opvrijdag 17 juni 2016 - 15:24

Oud-fractievoorzitter Weike Medendorp van de PvdA in het Limburgs Parlement heeft forse kritiek op de voorgenomen bezuiniging van 7 ton op het Huis voor de Zorg.

In een tweet spreekt zij van 'een directe aanval op patiënten- en cliëntenorganisaties' die door het Huis voor de Zorg worden ondersteund.

Ook vindt zij het des te merkwaardiger dat een SP-gedeputeerde (Marleen van Rijnsbergen) met het voorstel komt : 'Welja. SP-gedeputeerde wil 7 ton bezuinigen', zo schrijft Medendorp. De reactie is des te opvallender omdat de partij van Medendorp - de PvdA - deel uitmaakt van de coalitie.

Niet herkiesbaar
Medendorp
zat van 2007 tot en met maart 2015 in het Limburgs Parlement. Bij de verkiezingen in 2015 stelde zij zich niet meer herkiesbaar. Zij verloor destijds de strijd om het lijsttrekkerschap van de huidige gedeputeerde Eric Geurts.

Lees ook: Provincie wil fors bezuinigen op Huis voor de Zorg

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eric Geurts nieuwe lijsttrekker PvdA in Limburg
Onderzoek naar ongezondheid van Limburgers
Eric Geurts kandidaat-lijsttrekker PvdA Limburg
Van Dijk trekt zich terug uit lijsttrekkersverkiezing
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen