Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig knecht Tom Dumoulin bekent dopinggebruik

Geplaatst opmaandag 4 maart 2019 - 9:19

Wielrenner Georg Preidler heeft bekend bloeddoping te hebben gebruikt. De 28-jarige Oostenrijker rijdt sinds vorig jaar voor de Franse ploeg Groupama-FDJ, daarvoor was hij vijf seizoenen de ploeggenoot van Tom Dumoulin.

Bij Sunweb was hij één van de knechten die Dumoulin in 2017 naar de eindoverwinning in de Giro d'Italia hielp.

Eerlijkheid
"Ik heb een fout gemaakt en wil eerlijk zijn", zegt Preidler maandag in Oostenrijkse kranten. "Het was de grootste fout van mijn leven. Alles wat ik kan zeggen, is dat ik niet meer kon leven met in mijn achterhoofd de wetenschap dat ik vals heb gespeeld. De laatste dagen waren een nachtmerrie. Ik kon niet meer eten en slapen."

Het is niet duidelijk in welke periode de Oostenrijker gebruik heeft gemaakt van de verboden bloedtransfusies. Preidler benadrukt wel dat bij hem alleen bloed is afgenomen en dat het nooit is teruggebracht in zijn lichaam. "Maar alleen het idee al is strafbaar."

Dopingschandaal
Afgelopen week kwam de dopingzaak in Oostenrijk aan het rollen. Tijdens de WK noordse nummers in Seefeld werden vijf langlaufers opgepakt, onder wie twee Oostenrijkers. Eén van hen, Max Hauke, werd zelfs op heterdaad betrapt tijdens een bloedtransfusie.

Politie-invallen
De politie deed tegelijkertijd in de Duitse stad Erfurt een inval. Daarbij werd de Duitse arts opgepakt die wordt beschouwd als spil in de zaak. Hij zou de apparatuur voor bloeddoping hebben overgenomen van de Oostenrijkse dopinghandelaar Stefan Matschiner, die in het verleden renners van de toenmalige Rabobankploeg hielp bij verboden praktijken.

Wielrenners
Wielrenner Stefan Denifl bekende in het weekeinde dat hij bloeddoping heeft gebruikt. De 31-jarige Oostenrijker, in 2017 winnaar van een bergetappe in de Vuelta, heeft momenteel geen ploeg. Denifl zou dit jaar voor CCC gaan rijden, maar kort voor de jaarwisseling liet hij zijn contract om "persoonlijke redenen" ontbinden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen