Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig DSM-baas vanaf maart naast Ban Ki-moon

Geplaatst opdonderdag 12 december 2019 - 14:34

De in het voorjaar vertrekkende DSM-topman Feike Sijbesma wordt vanaf maart mede-voorzitter van de raad van toezicht bij het Global Center of Adaptation.

Sijbesma gaat de functie niet in z'n eentje invullen: hij deelt de rol met de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon.

Klimaatverandering
Ban Ki-moon stond van 2007 tot 2016 aan het roer bij de VN. Na zijn aftreden werd de Zuid-Koreaanse diplomaat in 2018 bestuursvoorzitter bij het Global Center of Adaptation, waar hij dus gezelschap krijgt van Sijbesma. De internationale organisatie, die gevestigd is in Rotterdam en Groningen, geeft landen, organisaties en bedrijven advies over klimaatverandering.

Lees ook: DSM-topman Sijbesma kondigt vertrek aan

32 dienstjaren
Sijbesma stapt in februari op na bijna 32 dienstjaren bij DSM. Dertien jaar daarvan was hij bestuursvoorzitter. Sijbesma is al commissaris bij zowel De Nederlandsche Bank als Unilever en zit hij in het bestuur van chemie-brancheorganisatie CEFIC.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen