Overslaan en naar de inhoud gaan

Voormalig buuttereedner Frans Coenders overleden

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2015 - 10:32

In zijn woonplaats Horst is afgelopen zondag oud buuttereedner en juryvoorzitter van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen Frans Coenders overleden.

Coenders werd vooral in Noord-Limburg bekend onder de buuttenaam 'Temke'. 23 Jaar was hij juryvoorzitter tijdens de voorrondes en finales van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen georganiseerd door de LVKA, de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten. Ook bij de voorrondes en finale van 2015 was Coenders er nog bij. Kort erna werd hij ziek.

Frans Coenders is 76 jaar geworden.

Fiddelers
Voorzitter Karel Fiddelers van de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten had graag met Coenders te doen. "Frans had grote kennis en een goed inzicht van de buuttewereld en kon altijd netjes en nauwkeurig aan buuttereedners uitleggen wat er schortte aan de act zonder iemand pijn te doen", aldus Fiddelers.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onder verdachte omstandigheden dode gevonden in Horst
Volgend jaar weer carnavalskleding in schappen tuincentrum
Maastrichtse haute couture voor de vastelaovend
Optocht Epen afgelast na overlijden verkeersregelaar
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen