Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorlopig nog geen einde aan hittegolf

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2020 - 8:58

Er komt voorlopig nog geen einde aan de hittegolf. Tot vrijdag blijft het tropisch warm, daarna zakt de temperatuur tot net onder de 30 graden.

Het kwik stijgt de komende dagen in Limburg tot rond de 35 graden, met op dinsdag en woensdag kans op warmterecords.

Extreem warm
In Arcen is er sinds maandag sprake van een bijzondere hittegolf. Daar kwam de temperatuur namelijk vijf dagen achtereen boven de 30 graden uit, waarvan het drie dagen lang zelfs minstens 35 graden was: de overtreffende trap van de 'gewone' hittegolf. Dit is tot nu toe slechts vier keer eerder voorgekomen.

Lees ook: Opnieuw code oranje in Limburg vanwege aanhoudende hitte

Temperatuur zakt
De ergste hitte is vrijdag waarschijnlijk voorbij, al komt er daarmee nog geen einde aan de hittegolf. De temperatuur zakt volgens Meteo Limburg tot net onder de 30 graden. En zondag kan het weer tropisch warm worden met 30 graden. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen