Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorlopig geen nieuwe burgemeesters in Heerlen en Gennep

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2020 - 14:50

De procedure voor de benoeming van nieuwe burgemeesters in Heerlen en Gennep is opgeschort in verband met de coronacrisis.

Dat heeft tot gevolg dat de huidige waarnemend burgemeesters langer op hun post blijven. In Heerlen betreft dat Emile Roemer (SP) en in Gennep Willibrord van Beek (VVD). Zij hebben ook toegezegd dat te willen doen.

Pas op de plaats
Het stilleggen van de procedure gebeurt op dringend advies van het ministerie van Binnenlandse Zaken om in heel Nederland pas op de plaats te maken met de benoeming van burgemeesters. Volgens het ministerie is het door de beperkende maatregelen rondom het coronavirus onmogelijk voor Commissarissen van de Koning, vertrouwenscommissies en gemeenteraden om hun rol te spelen. Een digitaal alternatief wordt afgeraden omdat dan de vertrouwelijkheid niet kan worden gegarandeerd. Bovendien is persoonlijk contact belangrijk om een goed beeld te krijgen van de kandidaten, aldus het ministerie.

In gesprek
De procedures in Heerlen en Gennep waren in het stadium dat de gouverneur de voorselectie van de kandidaten had afgerond. De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad zou vervolgens met de geselecteerde kandidaten in gesprek gaan. Maar zover komt het dus voorlopig niet.

Voor de zomer
Aanvankelijk was het de bedoeling dat Heerlen en Gennep voor de zomer een nieuwe burgemeester zouden krijgen. Dat lijkt dus zeker niet gehaald te worden. Hoelang Roemer in Heerlen en Van Beek in Gennep waarnemer blijven, hangt af van het verloop van de coronacrisis en de duur van de beperkende maatregelen.

Twee jaar
Van Beek begon in oktober vorig jaar in Gennep na het vertrek van Peter de Koning. Roemer is al twee jaar vervanger in Heerlen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen