Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorlopig geen nieuwe burgemeesters in Heerlen en Gennep

Geplaatst opdonderdag 26 maart 2020 - 14:50

De procedure voor de benoeming van nieuwe burgemeesters in Heerlen en Gennep is opgeschort in verband met de coronacrisis.

Dat heeft tot gevolg dat de huidige waarnemend burgemeesters langer op hun post blijven. In Heerlen betreft dat Emile Roemer (SP) en in Gennep Willibrord van Beek (VVD). Zij hebben ook toegezegd dat te willen doen.

Pas op de plaats
Het stilleggen van de procedure gebeurt op dringend advies van het ministerie van Binnenlandse Zaken om in heel Nederland pas op de plaats te maken met de benoeming van burgemeesters. Volgens het ministerie is het door de beperkende maatregelen rondom het coronavirus onmogelijk voor Commissarissen van de Koning, vertrouwenscommissies en gemeenteraden om hun rol te spelen. Een digitaal alternatief wordt afgeraden omdat dan de vertrouwelijkheid niet kan worden gegarandeerd. Bovendien is persoonlijk contact belangrijk om een goed beeld te krijgen van de kandidaten, aldus het ministerie.

In gesprek
De procedures in Heerlen en Gennep waren in het stadium dat de gouverneur de voorselectie van de kandidaten had afgerond. De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad zou vervolgens met de geselecteerde kandidaten in gesprek gaan. Maar zover komt het dus voorlopig niet.

Voor de zomer
Aanvankelijk was het de bedoeling dat Heerlen en Gennep voor de zomer een nieuwe burgemeester zouden krijgen. Dat lijkt dus zeker niet gehaald te worden. Hoelang Roemer in Heerlen en Van Beek in Gennep waarnemer blijven, hangt af van het verloop van de coronacrisis en de duur van de beperkende maatregelen.

Twee jaar
Van Beek begon in oktober vorig jaar in Gennep na het vertrek van Peter de Koning. Roemer is al twee jaar vervanger in Heerlen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen