Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voorlopig geen mijnschadefonds, motie verworpen

Geplaatst opdinsdag 27 maart 2018 - 17:11

Er komt voorlopig nog geen fonds voor mijnschade.

De Tweede Kamer verwierp een motie van de SP waarin om dat fonds werd gevraagd en om het afschaffen van de verjaringstermijn voor geleden schade.

Motie
De motie werd, behalve door de SP, gesteund door
PVV, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, DENK en Forum voor Democratie. Samen hebben die partijen 67 van de 150 zetels.

Eric Wiebes
De overige partijen volgden de lijn van VVD-minister Eric
Wiebes. Die wil zich nog niet uitspreken over een eventueel fonds in afwachting van een rapport dat in de loop van het jaar uitkomt.

Winning
Daarin wordt gekeken naar de mogelijkheid van een uniforme regeling voor schade door allerlei soorten
winningen, zoals bijvoorbeeld de steenkool- en zoutwinning.

Ook vindt de minister het verstandiger om eerst de uitspraak van de rechter af te wachten in een mijnschade-zaak waarin de verjaringstermijn wordt aangevochten.

Mijnwater
Die termijn ligt nu op dertig jaar na het einde van de steenkoolwinning in 1974, terwijl pas in 1994 is gestopt met het wegpompen van
mijnwater. Voor CDA-statenlid Agnes Mulder was dat aanleiding haar motie aan te houden waarin werd gevraagd om mijnschade altijd te vergoeden, ook na een periode van 30 jaar.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen