Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorlopig geen mijnschadefonds, motie verworpen

Geplaatst opdinsdag 27 maart 2018 - 17:11

Er komt voorlopig nog geen fonds voor mijnschade.

De Tweede Kamer verwierp een motie van de SP waarin om dat fonds werd gevraagd en om het afschaffen van de verjaringstermijn voor geleden schade.

Motie
De motie werd, behalve door de SP, gesteund door
PVV, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, DENK en Forum voor Democratie. Samen hebben die partijen 67 van de 150 zetels.

Eric Wiebes
De overige partijen volgden de lijn van VVD-minister Eric
Wiebes. Die wil zich nog niet uitspreken over een eventueel fonds in afwachting van een rapport dat in de loop van het jaar uitkomt.

Winning
Daarin wordt gekeken naar de mogelijkheid van een uniforme regeling voor schade door allerlei soorten
winningen, zoals bijvoorbeeld de steenkool- en zoutwinning.

Ook vindt de minister het verstandiger om eerst de uitspraak van de rechter af te wachten in een mijnschade-zaak waarin de verjaringstermijn wordt aangevochten.

Mijnwater
Die termijn ligt nu op dertig jaar na het einde van de steenkoolwinning in 1974, terwijl pas in 1994 is gestopt met het wegpompen van
mijnwater. Voor CDA-statenlid Agnes Mulder was dat aanleiding haar motie aan te houden waarin werd gevraagd om mijnschade altijd te vergoeden, ook na een periode van 30 jaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen