Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorlopig geen autobrug van Ven-Zelderheide naar Duitsland

Geplaatst opdonderdag 10 december 2015 - 14:00

Er komt voorlopig geen nieuwe autobrug over het riviertje de Kendel tussen Ven-Zelderheide en Hommersum.

Dat wordt namelijk een ingewikkeld verhaal, zegt wethouder Jan Welles van Gennep tegen de Gelderlander.

Bruggetje
Er ligt wel een bruggetje over de Kendel tussen de Veedijk en Hommersum, maar dat is alleen toegankelijk per fiets of te voet. Automobilisten die van Ven-Zelderheide naar Hommersum (Duitsland) gaan, moeten omrijden.

Autobrug
Welles verwacht niet dat er een autobrug komt. Volgens de Duitse regels moet een autobrug namelijk geschikt zijn voor al het gemotoriseerd verkeer, dus ook voor brede landbouwvoertuigen. En dat brengt ingrijpende aanpassingen met zich mee. "Dan moet er een compleet nieuwe brug komen." Ook zullen de wegen aan de Nederlandse kant verbreed moeten worden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gennep probeert hardrijden tegen te gaan
Bewoners Ven-Zelderheide zijn zandtransporten beu
VVD vecht tegen windmolens
Gennep tekent protest aan tegen windmolenpark Reichswald
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen