Overslaan en naar de inhoud gaan

'Voorkomen dat heel Nederland aan de wiet gaat'

Geplaatst opdonderdag 21 juni 2018 - 19:29

De legale wietteelt moet niet het gebruik gaan promoten.

Dat zegt burgemeester Antoin Scholten in het L1 programma AvondGasten. "We moeten juist voorkomen dat heel Nederland aan de wiet gaat", aldus Scholten.

Advies
Hij reageert daarmee op het advies van een commissie over het experiment met legale hennepteelt. Die stelt voor om het experiment in meer gemeenten uit te voeren met meerdere smaken en sterktes en bovendien voor een goede prijs. Antoin Scholten wil met zijn gemeente Venlo ook mee doen aan die proef.

Drempel
"Maar we moeten de drempel niet verlagen, maar juist verhogen voor het gebruik van wiet", zegt Scholten. Volgens hem is het legaal telen van wiet juist belangrijk vanwege de volksgezondheid zodat de overheid kan toezien op de kwaliteit van de wiet. "Laten we hetzelfde doen als met tabak en alcohol: ontmoedigen. Het geld dat we verdienen met accijns gebruiken hiervoor."

Straathandel
Hij is positief over het advies, zeker als het gaat om het telen van meerdere soorten wiet: "Zo kun je de straathandel voorkomen." Ook Heerlen is enthousiast over de voorstellen en doet graag mee met de proef. "Je kunt heel goed kijken hoe het gaat met de drugstoeristen, neemt dat toe of af? Of gaan we alle coffeeshops verplichten om mee te doen, dat zijn allemaal mogelijkheden", zegt wethouder Peter van Zutphen van Heerlen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen