Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbijganger ziet fotograaf aan voor sluipschutter

Geplaatst opdonderdag 7 januari 2016 - 13:43

Fotograaf Ermindo Armino schoot, liggend in het gras van de middenberm, een foto van de bloeiende narcissen. Een voorbijganger zag hem voor een sluipschutter aan en belde de politie.

De fotograaf stuitte woensdag op de bloeiende voorjaarsbloemen in de middenberm van de Aldenhofweg in Buchten; een opmerkelijk fenomeen in januari. Armino besloot, enkel gewapend met een camera, een aantal close-ups te maken.

Politie
"Ik was klaar, stapte in mijn auto en reed weg. Enkele minuten later werd ik bij de verkeerslichten door een politieauto afgesneden", vertelt Ermindo Armino. Twee agenten sprongen uit de auto en vroegen om zijn identiteitsbewijs, waarna Armino hen moest volgen naar een tankstation in de buurt.

Narcissen
"Daar heb ik uitgelegd dat ik een fotojournalist ben en dat ik een foto had gemaakt van een bloeiende narcis. Pas toen ik de foto op mijn camera liet zien, wilden ze vertellen wat er aan de hand was", zegt de fotograaf.

Schutter
Een voorbijganger had hem liggend in het gras aangezien voor een sluipschutter. "Ik merkte kalmpjes op dat deze reactie wel wat overspannen was. Een agent antwoordde dat ze in deze tijd extra alert zijn bij dit soort meldingen."

De foto van de gele bloemen bleek voor Ermindo Armino voldoende om hem vrij te pleiten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen