Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voorbijganger springt in kanaal om ree te redden

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 19:59

Een voorbijganger heeft geprobeerd om een ree te redden van de verdrinkingsdood in de Zuid-Willemsvaart in Weert.

Omdat de ree zich niet zomaar liet redden, hebben omstanders de heldhaftige dierenvriend weer uit het water geholpen.

Brandweer
Even voor 19:30 raakte het dier te water aan de Kempenweg, halverwege Weert en de Belgische grens. Voorbijgangers die het dier zagen spartelen waarschuwden de brandweer, maar één man sprong zelf in het water. Toen de brandweer daar lucht van kreeg werden ook duikers opgeroepen, om eventueel ook de menselijke drenkeling uit het water te halen.

Omstanders
Na korte tijd bleek dat de ree zich niet zomaar liet redden, waarop de redder door omstanders weer op het droge werd geholpen. Hij mankeerde niks. De brandweer is daarna aan het werk gegaan om de ree weer aan wal te krijgen. Daarna is het beest losgelaten in een bosgebied in de buurt.

Oeverwanden
Het kanaal in Weert heeft een slechte reputatie als het gaat om de veiligheid. Vanwege de steile oeverwanden is het voor mensen die te water raken nagenoeg onmogelijk om zelf weer op het droge te komen. Twee maanden geleden nog bleef een man urenlang in het water totdat hij uiteindelijk gered kon worden.

Lees ook: Man glijdt uit en ligt urenlang in water

Fataal
Het kanaal, dat midden door de stad loopt, heeft ook al de nodige levens geëist. Vorig jaar raakte een 90-jarige vrouw te water met fatale gevolgen. Een jaar eerder verdronk een Weertenaar onderweg van het café naar huis, aan de andere kant van het kanaal.

Dieren
Nog vaker dan mensen raken in het kanaal dieren te water. Omdat er geen hek of andere afrastering langs het water staat, komen dieren uit de natuurgebieden aan weerszijden van het kanaal regelmatig in het water terecht. Ook dat loopt regelmatig slecht af.

Lees ook: Brandweer redt ree uit Zuid-Willemsvaart

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen