Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbijganger springt in kanaal om ree te redden

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 19:59

Een voorbijganger heeft geprobeerd om een ree te redden van de verdrinkingsdood in de Zuid-Willemsvaart in Weert.

Omdat de ree zich niet zomaar liet redden, hebben omstanders de heldhaftige dierenvriend weer uit het water geholpen.

Brandweer
Even voor 19:30 raakte het dier te water aan de Kempenweg, halverwege Weert en de Belgische grens. Voorbijgangers die het dier zagen spartelen waarschuwden de brandweer, maar één man sprong zelf in het water. Toen de brandweer daar lucht van kreeg werden ook duikers opgeroepen, om eventueel ook de menselijke drenkeling uit het water te halen.

Omstanders
Na korte tijd bleek dat de ree zich niet zomaar liet redden, waarop de redder door omstanders weer op het droge werd geholpen. Hij mankeerde niks. De brandweer is daarna aan het werk gegaan om de ree weer aan wal te krijgen. Daarna is het beest losgelaten in een bosgebied in de buurt.

Oeverwanden
Het kanaal in Weert heeft een slechte reputatie als het gaat om de veiligheid. Vanwege de steile oeverwanden is het voor mensen die te water raken nagenoeg onmogelijk om zelf weer op het droge te komen. Twee maanden geleden nog bleef een man urenlang in het water totdat hij uiteindelijk gered kon worden.

Lees ook: Man glijdt uit en ligt urenlang in water

Fataal
Het kanaal, dat midden door de stad loopt, heeft ook al de nodige levens geëist. Vorig jaar raakte een 90-jarige vrouw te water met fatale gevolgen. Een jaar eerder verdronk een Weertenaar onderweg van het café naar huis, aan de andere kant van het kanaal.

Dieren
Nog vaker dan mensen raken in het kanaal dieren te water. Omdat er geen hek of andere afrastering langs het water staat, komen dieren uit de natuurgebieden aan weerszijden van het kanaal regelmatig in het water terecht. Ook dat loopt regelmatig slecht af.

Lees ook: Brandweer redt ree uit Zuid-Willemsvaart

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen