Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbijganger springt in kanaal om ree te redden

Geplaatst opzondag 26 mei 2019 - 19:59

Een voorbijganger heeft geprobeerd om een ree te redden van de verdrinkingsdood in de Zuid-Willemsvaart in Weert.

Omdat de ree zich niet zomaar liet redden, hebben omstanders de heldhaftige dierenvriend weer uit het water geholpen.

Brandweer
Even voor 19:30 raakte het dier te water aan de Kempenweg, halverwege Weert en de Belgische grens. Voorbijgangers die het dier zagen spartelen waarschuwden de brandweer, maar één man sprong zelf in het water. Toen de brandweer daar lucht van kreeg werden ook duikers opgeroepen, om eventueel ook de menselijke drenkeling uit het water te halen.

Omstanders
Na korte tijd bleek dat de ree zich niet zomaar liet redden, waarop de redder door omstanders weer op het droge werd geholpen. Hij mankeerde niks. De brandweer is daarna aan het werk gegaan om de ree weer aan wal te krijgen. Daarna is het beest losgelaten in een bosgebied in de buurt.

Oeverwanden
Het kanaal in Weert heeft een slechte reputatie als het gaat om de veiligheid. Vanwege de steile oeverwanden is het voor mensen die te water raken nagenoeg onmogelijk om zelf weer op het droge te komen. Twee maanden geleden nog bleef een man urenlang in het water totdat hij uiteindelijk gered kon worden.

Lees ook: Man glijdt uit en ligt urenlang in water

Fataal
Het kanaal, dat midden door de stad loopt, heeft ook al de nodige levens geëist. Vorig jaar raakte een 90-jarige vrouw te water met fatale gevolgen. Een jaar eerder verdronk een Weertenaar onderweg van het café naar huis, aan de andere kant van het kanaal.

Dieren
Nog vaker dan mensen raken in het kanaal dieren te water. Omdat er geen hek of andere afrastering langs het water staat, komen dieren uit de natuurgebieden aan weerszijden van het kanaal regelmatig in het water terecht. Ook dat loopt regelmatig slecht af.

Lees ook: Brandweer redt ree uit Zuid-Willemsvaart

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen