Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbijganger helpt bij blussen brand in Ospel

Geplaatst opvrijdag 14 mei 2021 - 17:47

Een voorbijganger heeft vrijdag geholpen bij het blussen van een brand in de achtertuin van een woning in Ospel.

De brand vond rond 16:30 uur plaats op de Schinkelsweg, meldt Nederweert24.

Vlammen
De voorbijganger zegt tegen Nederweert24 dat hij zwarte rook en vlammen zag. Nadat hij de brandweer had gebeld zag de man een tuinhaspel. Daarmee begon hij de brandende haag en mini-tractor te blussen. Daardoor voorkwam de man dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen woonhuis. Volgens de man had hij ook geluk dat het flink had geregend. "Ik denk niet dat ik anders het vuur kon tegenhouden." De bewoners waren thuis, maar hadden pas in de gaten dat er brand in hun tuin was toen de brandweer arriveerde.

Snel
De brandweerlieden wisten het vuur na aankomst snel onder controle te krijgen. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen