Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbijganger helpt bij blussen brand in Ospel

Geplaatst opvrijdag 14 mei 2021 - 17:47

Een voorbijganger heeft vrijdag geholpen bij het blussen van een brand in de achtertuin van een woning in Ospel.

De brand vond rond 16:30 uur plaats op de Schinkelsweg, meldt Nederweert24.

Vlammen
De voorbijganger zegt tegen Nederweert24 dat hij zwarte rook en vlammen zag. Nadat hij de brandweer had gebeld zag de man een tuinhaspel. Daarmee begon hij de brandende haag en mini-tractor te blussen. Daardoor voorkwam de man dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen woonhuis. Volgens de man had hij ook geluk dat het flink had geregend. "Ik denk niet dat ik anders het vuur kon tegenhouden." De bewoners waren thuis, maar hadden pas in de gaten dat er brand in hun tuin was toen de brandweer arriveerde.

Snel
De brandweerlieden wisten het vuur na aankomst snel onder controle te krijgen. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen