Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbereidingen schouw Nicky Verstappen in volle gang

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 17:39

De voorbereidingen voor de schouw in de zaak van Nicky Verstappen, die dinsdag plaatsvindt op de Brunssummerheide, zijn in volle gang.

Op de locaties die voor de zaak interessant zijn, zoals de vindplaats van Nicky en de locatie waar het monument staat, worden al hekken geplaatst om het gebied af te schermen. Ook zijn er inmiddels al militairen aanwezig in het gebied.

Beter beeld
Dinsdag brengt een groep van zo'n 25 personen, onder wie rechters, officieren van justitie, verdachte Jos Brech en zijn advocaat met politiebegeleiding een bezoek aan de Brunssummerheide. Daarbij wordt onder andere een bezoek gebracht aan de vindplek van het lichaam van de destijds 11-jarige Nicky Verstappen. De schouw moet betrokken rechters een beter beeld van de zaak geven. De pers mag daar niet bij zijn, omdat de Rechtbank Limburg vindt dat de aanwezigheid van een cameraploeg verstorend kan werken.

Drie plekken
Boven het gebied geldt ook een vliegverbod en een verbod op drones. De schouw voert betrokken partijen sowieso langs drie plekken: de Heikop (waar Nicky op kamp was), de plek waar zijn lichaam werd gevonden en de kruising van de Schinvelderweg en de Grote Heiweg, waar verdachte Jos Brech destijds tijdens het onderzoek is aangehouden.

Noodverordening
De gehele Brunssummerheide is door de schouw van maandagavond tot dinsdag 18:00 uur niet toegankelijk. Een deel van de heide wordt afgezet met rood lint.

De noodverordening geldt voor het hele 'blauwe gebied', het 'rode gebied' is met lint afgezet.
Foto: Politie Limburg

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen