Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbereiding paasfeest van Paus begint in Limburg

Geplaatst opdinsdag 21 maart 2017 - 11:02

Het duurt nog een aantal weken tot Pasen. Toch zijn de voorbereidingen voor het jaarlijkse urbi et orbi, de traditionele paaszegen van de Paus in Rome, al in volle gang. En die voorbereidingen beginnen voor een belangrijk deel in Limburg.

Want hoe de bloemenzee op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad er komt uit te zien met Pasen wordt bedacht en uitgetekend in Posterholt.

Bloemen
Bloemschikker Paul Deckers is hoofdarrangeur van het grote paasfeest. Dat betekent dat hij nadenkt welke bloemen op welke plek in Vaticaanstad komen te staan. Als de Paus zijn jaarlijkse urbi et orbi uitspreekt, doet hij dat omringd door de bloemen van Paul Deckers.

Voorbereidingen
Al ver voordat Pasen bij de meesten mensen op de kalender staat, tekent Paul uit hoe hij wil dat het plein eruit komt te zien. Vervolgens bedenkt hij welke bloemen hij daarbij nodig heeft. Die tientallen tulpen, rozen, pot- en plantlelie's, delphiniums en nog al wat meer bloemen en planten worden besteld bij kwekerijen door het hele land.

Tussenstand
De Limburgse bloemist bezoekt regelmatig allerlei verschillende kwekerijen om te zien hoe het er met 'zijn' bloemen voor staat.

Op 10 april worden alle bloemen in gekoelde vrachtwagens geladen en krijgen ze een officieel afscheid. Daarna vertrekken ze naar Rome.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Bloemist uit Posterholt onderscheiden door de paus
Bloemen met Limburgs tintje vertrokken naar Rome
Paus kan opnieuw rekenen op Limburgse bloemschikker
Oplossing bloemenvernielende meeuwen: Lasers en vliegers
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen