Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbeeldgemeente jeugdzorg aan tafel bij koningin

Geplaatst opwoensdag 24 november 2021 - 15:54

Twee medewerkers van de gemeente Peel en Maas hebben woensdagmiddag in Amsterdam koningin Máxima uitgelegd hoe de gemeente de jeugdzorg heeft georganiseerd met de pilot Hendig.

De koningin bracht haar werkbezoek in het kader van de mentale gezondheid van jongeren. Behalve Peel en Maas deelden ook de gemeenten Amsterdam en Someren hun initiatieven en ervaringen.

Landelijk voorbeeld
Twee kartrekkers van de pilot Hendig mochten in het Amsterdamse Lab6 aanschuiven aan tafel samen met de gemeente Someren, aangezien de Peelregio landelijk als voorbeeld wordt gezien hoe jeugdzorg is vormgegeven. Han Goes, coördinator jeugdzorg en Ron Genders, accountmanager sociaal domein, deden hun verhaal namens Peel en Maas. Zij vertelden over de pilot Hendig. De opzet is geen tijdschrijven, minder administratie voor de professionals en betere en simpelere samenwerking tussen gezinscoaches en ondersteuners, hulp- en zorgverleners en tussen gemeente en netwerkpartners.

Goede voorbeelden
MIND heeft de voorbeelden voorgedragen voor het werkbezoek over hoe de jeugdzorg in Peel en Maas is geregeld. De maatschappelijke organisatie maakt zich sterk voor een psychisch gezonder Nederland. Vorige week nam MIND in haar zoektocht naar goede voorbeelden van de aanpak in de jeugdzorg contact op met de gemeente Peel en Maas.

Heel geïnteresseerd
"De koningin was heel geïnteresseerd", vertelt Mariëlle van den Berg, voorlichter van MIND. "Ze vindt het mooi om te zien hoe de voorbeelden werken, maar ook écht werken. Ze heeft ook zelf jongeren gesproken over hoe zij dat ervaren. Juist het laagdrempelige van deze initiatieven maakt het verschil."

Werkbezoek Lab6 koningin Máxima gemeente Peel en Maas Han Goes Ron Genders (24 nov 2021)
Foto: MIND Robin Utrecht
Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen