Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorarrest Jos Brech ter discussie in afgeslankte zitting

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 6:00

Jos Brech hoort woensdag of hij ook de komende maanden vast blijft zitten. Tijdens de pro forma-zitting in de Maastrichtse rechtbank wordt alleen over het voorarrest van de verdachte in de zaak Nicky Verstappen gesproken.

Advocaat Gerald Roethof probeerde in vorige zittingen stelselmatig zijn cliënt, die wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de toen 11-jarige jongen, op vrije voeten te krijgen. Daar ging de rechtbank tot dusver niet in mee.

Toch een zitting
Omdat eens per drie maanden getoetst moet worden of het voorlopige gevangenschap van Brech rechtmatig is, moest de rechtbank ondanks de coronacrisis toch een zitting plannen. Woensdag zou eigenlijk de inhoudelijke behandeling van de zaak moeten beginnen, maar die is vanwege de coronacrisis uitgesteld tot eind september.

Roethof heeft aangekondigd ook woensdag te pleiten voor de vrijlating van Brech. Mocht besloten worden dat Brech de komende maanden vast blijft zitten, dan moet vóór de inhoudelijke behandeling van de zaak nog een pro forma-zitting gepland worden waarin dat voorarrest opnieuw ter discussie komt te staan.

Lees ook: Jos Brech mag ondanks coronacrisis eigen zaak bijwonen

Aanwezig
Brech zal zelf aanwezig zijn bij de afgeslankte zitting, die om 10:00 uur begint. Dat was door de coronamaatregelen geen vanzelfsprekendheid, maar dinsdagavond bevestigde de Rechtbank Limburg dat de verdachte vanuit de gevangenis in Vught naar de zitting mag komen. Publiek en pers zijn niet welkom in de zittingszaal, in tegenstelling tot rechters, justitie, nabestaanden en Brechs advocaat Roethof.

Lees ook: Pers en publiek niet welkom bij volgende zitting Jos Brech

Gezwegen
De uit Simpelveld afkomstige Brech heeft tot nu toe vooral gezwegen over de verdwijning van Nicky, op 10 augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Wel heeft hij in een korte verklaring zijn betrokkenheid ontkend. Brech zit sinds september 2018 in voorarrest.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen