Overslaan en naar de inhoud gaan

Vooral oudere Limburger rijdt op brom- of snorfiets

Geplaatst opzaterdag 27 augustus 2016 - 5:55

Limburg is twee nieuwe records rijker. Van alle bezitters van brom- of snorfietsen in deze provincie is slechts 2,7 procent jonger dan twintig jaar.

Dat is het laagste aandeel van alle Nederlandse provincies, meldt de BOVAG op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

50-plussers
Wat het bezit van brom- of snorfietsen onder ouderen betreft, scoort Limburg juist het hoogst. Net geen 50
procent van deze voertuigen staat op naam van 50-plussers. Het bezit van de gemotoriseerde tweewielers zit in Limburg behoorlijk in de lift. Er zitten er nu krap 80.700 op de weg en dat is liefst 46 procent meer dan in 2007.

Vergrijzing
De vergrijzing slaat behoorlijk toe. Tien jaar geleden was
12 procent van de bezitters jonger dan twintig en dat is nu dus nog geen 3 procent. In heel Nederland is 3,7 procent van alle brom- en snorfietsen in bezit van tieners en 43 procent is eigendom van een 50-plusser. Zeeland telt relatief de meeste tieners met zo’n gemotoriseerde tweewieler: 5,3 procent.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen