Overslaan en naar de inhoud gaan

Vooral oudere Limburger rijdt op brom- of snorfiets

Geplaatst opzaterdag 27 augustus 2016 - 5:55

Limburg is twee nieuwe records rijker. Van alle bezitters van brom- of snorfietsen in deze provincie is slechts 2,7 procent jonger dan twintig jaar.

Dat is het laagste aandeel van alle Nederlandse provincies, meldt de BOVAG op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

50-plussers
Wat het bezit van brom- of snorfietsen onder ouderen betreft, scoort Limburg juist het hoogst. Net geen 50
procent van deze voertuigen staat op naam van 50-plussers. Het bezit van de gemotoriseerde tweewielers zit in Limburg behoorlijk in de lift. Er zitten er nu krap 80.700 op de weg en dat is liefst 46 procent meer dan in 2007.

Vergrijzing
De vergrijzing slaat behoorlijk toe. Tien jaar geleden was
12 procent van de bezitters jonger dan twintig en dat is nu dus nog geen 3 procent. In heel Nederland is 3,7 procent van alle brom- en snorfietsen in bezit van tieners en 43 procent is eigendom van een 50-plusser. Zeeland telt relatief de meeste tieners met zo’n gemotoriseerde tweewieler: 5,3 procent.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen