Overslaan en naar de inhoud gaan

Vooral Limburgers ervaren verkeersoverlast in eigen buurt

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 6:49

Limburgers ervaren veel verkeersoverlast in hun eigen buurt. Ze ergeren zich aan parkeerproblemen, agressief rijgedrag en mensen die te hard rijden.

Ruim 35 procent van de Limburgers ergert zich aan het verkeer in hun woonomgeving. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een enquête onder 135.000 Nederlanders tussen de 15 en 65 jaar.

Ergernissen
Alleen in de provincie Zuid-Holland ervaren meer inwoners overlast door verkeer, namelijk ruim 36 procent van de inwoners ergert zich hieraan. Landelijk ligt dat percentage iets lager: op 32 procent. Ook in de rest van Nederland komt verkeersoverlast veel voor. Zo ergeren zes op de tien ondervraagden zich weleens aan mensen die te hard rijden. Vier op de tien Nederlanders heeft last van parkeerproblemen. Twee op de tien mensen klagen over agressief verkeersgedrag.

Te hard rijden
Hardrijders zorgen voor de grootste ergernis onder Limburgers. Bijna 27 procent van de ondervraagden ervaart overlast door automobilisten die te hard rijden in hun woonbuurt. Landelijk ligt dit percentage op 22 procent.

Parkeerproblemen spelen het meest in de Hollandse provincies. In onze provincie ergert zo'n 18 procent van de inwoners zich aan het foutgeparkeerd staan van auto's.

Agressief rijgedrag
Limburgers klagen van alle Nederlanders het meest over agressief gedrag op de weg. Ruim 8 procent ervaart hier overlast door. Ter vergelijking: het landelijk gemiddelde ligt op 6 procent.

Vooral in dichtbevolkte buurten is het verkeer vaak een bron van ergernis. In dunbevolkte gebieden komt het weliswaar meer voor dat mensen te hard rijden, maar inwoners zien dit minder vaak als een probleem.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen