Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vooral Chinese belangstelling voor Q-Park'

Geplaatst opdonderdag 2 maart 2017 - 8:29

Enkele grote Chinese investeerders hebben biedingen op tafel gelegd voor Q-Park, de Maastrichtse uitbater van parkeergarages en -terreinen die in de etalage staat.

De verkoop kan meer dan 2,3 miljard euro opleveren, meldde zakenkrant Financial Times donderdag op gezag van bronnen rond het verkoopproces.

Belangstelling
Onder de belangstellenden die zich in een eerste biedingsronde hebben gemeld, zouden grote partijen als Cheung Kong Infrastructure (CKI) en Fosun International zijn. Achter die twee firma's zitten twee van de rijkste zakenlieden van China, Li Ka-Shing en Guo Guangchang.

Lees ook: 'Q-Park op zoek naar nieuwe eigenaar'

In de race
Fosun zou inmiddels niet langer in de race zijn. Twee andere Chinese bedrijven, China Oceanwide en Shougang Group, zijn dat volgens FT nog wel, net als de Zweedse investeringsmaatschappij EQT Holding.

Parkeren
Q-Park exploiteert 6100 parkeergelegenheden in tien Europese landen. Daarmee werd in 2015 een winst van bijna 91 miljoen euro behaald. Het bedrijf is nu nog grotendeels in handen van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Parkeerreus Q-Park maakt weer winst
Nog vijf partijen in race voor overname Q-Park
Amerikanen willen parkeergigant Q-Park inlijven
Amerikanen nemen parkeerbedrijf Q-Park over
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen