Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor zomervakantie nieuwe burgemeester Maastricht

Geplaatst opwoensdag 10 december 2014 - 17:44

Volgens gouverneur Theo Bovens kan nog voor de zomer een nieuwe burgemeester worden geïnstalleerd in Maastricht.

Dat staat in een brief van het provinciebestuur aan de Maastrichtse gemeenteraad.

Vacature
Bovens heeft aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken gevraagd om zo snel mogelijk een vacature op te stellen voor de nieuwe burgemeester. Ook is de gemeenteraad van Maastricht gevraagd om de solliciatieprocedure op te starten. Dat betekent dat er een profielschets moet komen, en dat er een vertrouwenscommissie moet worden samengesteld.

Onno Hoes kondigde zijn vertrek dinsdag al aan bij de gouverneur, en liet weten aan te blijven tot het moment dat er een opvolger wordt geïnstalleerd.

Beluister onderstaand een reactie van gouverneur Theo Bovens of zie de mediabox.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bovens: 'Affaire-Hoes kent alleen maar verliezers'
Raad Maastricht akkoord met voorlopig aanblijven Hoes
Onno Hoes stapt op als burgemeester van Maastricht
PvdA vindt vertrek Hoes 'niet noodzakelijk'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen