Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor miljoenen euro's aan harddrugs in bosgebied

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 20:02

In de bossen bij het Zwart Water in Venlo werd op 16 oktober ruim 100 kilo methamfetamine gevonden met een straatwaarde van miljoenen euro's. Daarom kamde de FIOD donderdag en vrijdag met gespecialiseerde apparatuur het bosgebied uit.

Dat gebeurde in het kader van het strafrechtelijk onderzoek Goudhaan. Op verschillende plaatsen in de bossen zijn synthetische drugs geproduceerd. Dat blijkt uit onderzoek door de Fiscale inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD.

Lees ook: Groot drugsonderzoek: politie en FIOD speuren in bosgebied

Jerrycans
Opsporingsambtenaren van de FIOD vonden er donderdag en vrijdag zichtbare verkleuringen. Ook hangt er nog een bepaalde geur. Bovendien vonden de agenten op diverse plekken in de bossen bij het Zwart Water bij Venlo jerrycans. Dat maakte het Openbaar Ministerie vrijdag na afloop van de tweedaagse zoektocht in de Venlose bossen bekend.

Methamfetamine
Al eerder had de politie een sterk vermoeden dat in de bossen bij Venlo drugs werden geproduceerd en drugsafval werd gedumpt. Zo werd er dus op 16 oktober ruim 100 kilo methamfetamine gevonden.

Lees ook: Drie aanhoudingen in groot onderzoek synthetische drugs

Venlonaar in de boeien geslagen
In dit onderzoek zijn afgelopen maandag drie verdachten uit Venlo (58), Ospel (34) en Aarle-Rixtel (41) opgepakt, van wie het voorarrest donderdag met 14 dagen werd verlengd. Ze worden verdacht van het bezit van amfetamine, witwassen en het voorbereiden van drugsproductie. Zij zitten in beperking, wat wil zeggen dat ze alleen met hun advocaat en hun verhoorders mogen spreken, verder met niemand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen