Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor miljoenen euro's aan harddrugs in bosgebied

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 20:02

In de bossen bij het Zwart Water in Venlo werd op 16 oktober ruim 100 kilo methamfetamine gevonden met een straatwaarde van miljoenen euro's. Daarom kamde de FIOD donderdag en vrijdag met gespecialiseerde apparatuur het bosgebied uit.

Dat gebeurde in het kader van het strafrechtelijk onderzoek Goudhaan. Op verschillende plaatsen in de bossen zijn synthetische drugs geproduceerd. Dat blijkt uit onderzoek door de Fiscale inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD.

Lees ook: Groot drugsonderzoek: politie en FIOD speuren in bosgebied

Jerrycans
Opsporingsambtenaren van de FIOD vonden er donderdag en vrijdag zichtbare verkleuringen. Ook hangt er nog een bepaalde geur. Bovendien vonden de agenten op diverse plekken in de bossen bij het Zwart Water bij Venlo jerrycans. Dat maakte het Openbaar Ministerie vrijdag na afloop van de tweedaagse zoektocht in de Venlose bossen bekend.

Methamfetamine
Al eerder had de politie een sterk vermoeden dat in de bossen bij Venlo drugs werden geproduceerd en drugsafval werd gedumpt. Zo werd er dus op 16 oktober ruim 100 kilo methamfetamine gevonden.

Lees ook: Drie aanhoudingen in groot onderzoek synthetische drugs

Venlonaar in de boeien geslagen
In dit onderzoek zijn afgelopen maandag drie verdachten uit Venlo (58), Ospel (34) en Aarle-Rixtel (41) opgepakt, van wie het voorarrest donderdag met 14 dagen werd verlengd. Ze worden verdacht van het bezit van amfetamine, witwassen en het voorbereiden van drugsproductie. Zij zitten in beperking, wat wil zeggen dat ze alleen met hun advocaat en hun verhoorders mogen spreken, verder met niemand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen