Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor klimaat 'doodliggen' in centrum Maastricht

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 17:02

Een opmerkelijk tafereel op de Markt in Maastricht donderdagmiddag. Daar lagen zo'n 50 mensen voor dood op de grond om aandacht te vragen voor het klimaat.

De klimaatactivisten deden een zogenoemde 'die-in' om te laten zien wat er gebeurt als er niets wordt gedaan tegen klimaatverandering. Volgens een correspondent trok de actie bekijks van omstanders. Eerder waren deze protesten ook al op verschillende treinstations.

Overshoot Day
Ook zondag gingen Maastrichtse studenten de straat op voor een klimaatactie. Toen stond de actie in het teken van 'Overshoot Day'. Dat is de dag in het jaar waarop er evenveel grondstoffen zijn verbruikt als de Aarde in datzelfde jaar kan produceren.

Lees ook: Maastrichtse studenten de straat op om Overshoot Day

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen