Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Voor kazerne Weert moet betaald worden’

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 6:55

Gebouwen die door het Rijk worden afgestoten, moeten tegen een marktconforme prijs worden verkocht. Dat standpunt bracht minister Stef Blok (Wonen, Rijksdienst) maandag naar buiten.

De uitspraak van Blok is van belang voor Weert omdat in de Provinciale Staten onlangs nog een motie is aangenomen waarbij er op werd aangedrongen dat het provinciebestuur zich bij het Rijk sterk zou maken voor gratis overdracht van de Van Hornekazerne aan de provincie en de gemeente Weert.

'Verkapte subsidie'
'Het Rijk geeft geen panden gratis of voor minder geld weg als verkapte subsidie voor maatschappelijk nuttige functies', zo staat in de verklaring van Blok. Hij voegt er aan toe dat er wel goede samenwerking moet zijn tussen Rijk, gemeenten en provincies. De minister houdt tevens vast aan verkoop van panden tegen een marktconforme prijs zodat het Rijk een zo groot mogelijke opbrengst krijgt. "Rijkspanden zijn immers oorspronkelijk gemaakt met belastinggeld."

Sluiting
Vrijdag wordt de Van Hornekazerne tijdens een officiële ceremonie definitief gesloten. De stichting Scarabee is al een tijd bezig met het realiseren van een alternatieve invulling van het kazerneterrein, dat per 1 januari leeg komt te staan.

Reactie Koopmans
Gedeputeerde Ger Koopmans laat weten kennis te nemen van de uitspraak van Blok, maar is nog steeds van plan zich sterk te maken voor een gratis overdracht van het terrein. "Het vertrek is al een economische klap voorWeert, er als overheid nog een keer de volle prijs voor willen krijgen zou een dubbele klap zijn. Je zou ook kunnen zeggen dat een gratis overdracht juist een pleister op de wonde kan zijn, juist als er een initiatief zoals dat van Scarabee mee geholpen zou zijn. Daarover gaan we dus in gesprek."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen krijgt extra geld voor bestrijding eenzaamheid
Limburgse monumenten ontvangen 8,4 miljoen euro subsidie
Appel bij de KMS op de Van Horne-kazerne in Weert
Laatste diploma's uitgereikt op kazerne Weert
Van Horne Kazerne Weert
Therapeutisch bad in kazerne Weert
Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen