Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

‘Voor kazerne Weert moet betaald worden’

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 6:55

Gebouwen die door het Rijk worden afgestoten, moeten tegen een marktconforme prijs worden verkocht. Dat standpunt bracht minister Stef Blok (Wonen, Rijksdienst) maandag naar buiten.

De uitspraak van Blok is van belang voor Weert omdat in de Provinciale Staten onlangs nog een motie is aangenomen waarbij er op werd aangedrongen dat het provinciebestuur zich bij het Rijk sterk zou maken voor gratis overdracht van de Van Hornekazerne aan de provincie en de gemeente Weert.

'Verkapte subsidie'
'Het Rijk geeft geen panden gratis of voor minder geld weg als verkapte subsidie voor maatschappelijk nuttige functies', zo staat in de verklaring van Blok. Hij voegt er aan toe dat er wel goede samenwerking moet zijn tussen Rijk, gemeenten en provincies. De minister houdt tevens vast aan verkoop van panden tegen een marktconforme prijs zodat het Rijk een zo groot mogelijke opbrengst krijgt. "Rijkspanden zijn immers oorspronkelijk gemaakt met belastinggeld."

Sluiting
Vrijdag wordt de Van Hornekazerne tijdens een officiële ceremonie definitief gesloten. De stichting Scarabee is al een tijd bezig met het realiseren van een alternatieve invulling van het kazerneterrein, dat per 1 januari leeg komt te staan.

Reactie Koopmans
Gedeputeerde Ger Koopmans laat weten kennis te nemen van de uitspraak van Blok, maar is nog steeds van plan zich sterk te maken voor een gratis overdracht van het terrein. "Het vertrek is al een economische klap voorWeert, er als overheid nog een keer de volle prijs voor willen krijgen zou een dubbele klap zijn. Je zou ook kunnen zeggen dat een gratis overdracht juist een pleister op de wonde kan zijn, juist als er een initiatief zoals dat van Scarabee mee geholpen zou zijn. Daarover gaan we dus in gesprek."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen krijgt extra geld voor bestrijding eenzaamheid
Provincie wil miljoenen voor treinverbinding Weert-Hamont
Appel bij de KMS op de Van Horne-kazerne in Weert
Laatste diploma's uitgereikt op kazerne Weert
Van Horne Kazerne Weert
Therapeutisch bad in kazerne Weert
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen