Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Voor kazerne Weert moet betaald worden’

Geplaatst opdinsdag 16 december 2014 - 6:55

Gebouwen die door het Rijk worden afgestoten, moeten tegen een marktconforme prijs worden verkocht. Dat standpunt bracht minister Stef Blok (Wonen, Rijksdienst) maandag naar buiten.

De uitspraak van Blok is van belang voor Weert omdat in de Provinciale Staten onlangs nog een motie is aangenomen waarbij er op werd aangedrongen dat het provinciebestuur zich bij het Rijk sterk zou maken voor gratis overdracht van de Van Hornekazerne aan de provincie en de gemeente Weert.

'Verkapte subsidie'
'Het Rijk geeft geen panden gratis of voor minder geld weg als verkapte subsidie voor maatschappelijk nuttige functies', zo staat in de verklaring van Blok. Hij voegt er aan toe dat er wel goede samenwerking moet zijn tussen Rijk, gemeenten en provincies. De minister houdt tevens vast aan verkoop van panden tegen een marktconforme prijs zodat het Rijk een zo groot mogelijke opbrengst krijgt. "Rijkspanden zijn immers oorspronkelijk gemaakt met belastinggeld."

Sluiting
Vrijdag wordt de Van Hornekazerne tijdens een officiële ceremonie definitief gesloten. De stichting Scarabee is al een tijd bezig met het realiseren van een alternatieve invulling van het kazerneterrein, dat per 1 januari leeg komt te staan.

Reactie Koopmans
Gedeputeerde Ger Koopmans laat weten kennis te nemen van de uitspraak van Blok, maar is nog steeds van plan zich sterk te maken voor een gratis overdracht van het terrein. "Het vertrek is al een economische klap voorWeert, er als overheid nog een keer de volle prijs voor willen krijgen zou een dubbele klap zijn. Je zou ook kunnen zeggen dat een gratis overdracht juist een pleister op de wonde kan zijn, juist als er een initiatief zoals dat van Scarabee mee geholpen zou zijn. Daarover gaan we dus in gesprek."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen krijgt extra geld voor bestrijding eenzaamheid
Limburgse monumenten ontvangen 8,4 miljoen euro subsidie
Provincie wil miljoenen voor treinverbinding Weert-Hamont
Appel bij de KMS op de Van Horne-kazerne in Weert
Laatste diploma's uitgereikt op kazerne Weert
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen