Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor het eerst in weken geen nieuwe coronadoden in Limburg

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2020 - 14:31

In de afgelopen 24 uur is in Limburg geen enkel nieuw coronasterfgeval geregistreerd. Daarmee blijft het dodental voor het eerst in mei gelijk.

De dalende trend die de afgelopen dagen en weken al zichtbaar was, krijgt een vervolg, zo blijkt uit de cijfers van de Limburgse GGD'en.

coronacijfers (23 mei 2020)

27 april
De laatste keer dat er ten opzichte van de dag ervoor geen coronasterfgeval werd vastgesteld, was op 27 april. De cijfers kunnen echter fluctueren, doordat sterfgevallen soms pas na enkele dagen worden doorgegeven. Zo waren er vrijdag nog zes doden te betreuren, meer dan in de andere dagen deze week bij elkaar opgeteld. Christian Hoebe, infectie-arts bij de GGD Zuid-Limburg, zei toen dat er geen conclusies moesten worden getrokken over de uitschieter.

Een nieuwe ziekenhuisopname
In het noorden en midden werden ook geen nieuwe ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus gemeld, in Zuid-Limburg werd één nieuwe patiënt opgenomen. Daarmee zijn nu in totaal 1.753 coronapatiënten in Limburg opgenomen (geweest).

Besmettingen
Verder nam het aantal bekende besmettingen met zes toe: vijf patiënten uit Zuid-Limburg, één uit het verzorgingsgebied van de GGD Limburg Noord. Het totale aantal positief getest personen staat daardoor nu op 4.807. Het werkelijke aantal ligt echter veel hoger, omdat nog niet iedereen met klachten getest wordt.

Landelijke cijfers
Landelijk is het officiële aantal doden door het coronavirus gestegen naar 5.811. In de afgelopen 24 uur heeft het RIVM 23 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 10 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.659. Het geregistreerde aantal besmettingen nam met 176 toe tot 45.064.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen