Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor het eerst in weken geen nieuwe coronadoden in Limburg

Geplaatst opzaterdag 23 mei 2020 - 14:31

In de afgelopen 24 uur is in Limburg geen enkel nieuw coronasterfgeval geregistreerd. Daarmee blijft het dodental voor het eerst in mei gelijk.

De dalende trend die de afgelopen dagen en weken al zichtbaar was, krijgt een vervolg, zo blijkt uit de cijfers van de Limburgse GGD'en.

coronacijfers (23 mei 2020)

27 april
De laatste keer dat er ten opzichte van de dag ervoor geen coronasterfgeval werd vastgesteld, was op 27 april. De cijfers kunnen echter fluctueren, doordat sterfgevallen soms pas na enkele dagen worden doorgegeven. Zo waren er vrijdag nog zes doden te betreuren, meer dan in de andere dagen deze week bij elkaar opgeteld. Christian Hoebe, infectie-arts bij de GGD Zuid-Limburg, zei toen dat er geen conclusies moesten worden getrokken over de uitschieter.

Een nieuwe ziekenhuisopname
In het noorden en midden werden ook geen nieuwe ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus gemeld, in Zuid-Limburg werd één nieuwe patiënt opgenomen. Daarmee zijn nu in totaal 1.753 coronapatiënten in Limburg opgenomen (geweest).

Besmettingen
Verder nam het aantal bekende besmettingen met zes toe: vijf patiënten uit Zuid-Limburg, één uit het verzorgingsgebied van de GGD Limburg Noord. Het totale aantal positief getest personen staat daardoor nu op 4.807. Het werkelijke aantal ligt echter veel hoger, omdat nog niet iedereen met klachten getest wordt.

Landelijke cijfers
Landelijk is het officiële aantal doden door het coronavirus gestegen naar 5.811. In de afgelopen 24 uur heeft het RIVM 23 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 10 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.659. Het geregistreerde aantal besmettingen nam met 176 toe tot 45.064.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen