Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voor het eerst toegangshek bij klonetrekke Kerkrade

Geplaatst opvrijdag 5 februari 2016 - 6:38

Voor het eerst is er toegangscontrole bij het klonetrekke op de Markt in Kerkrade.

Organisator TV Limburg laat vanwege de veiligheid geen glas, blik en grote obstakels toe. Het regent negatieve reacties.

'Jemuutlich'
"Er is geen enkel carnavalsevenement in Limburg waar je zo jemuutlich kunt staan en feesten als in Kerkrade", zegt Marcel Penders van TV Limburg. "Dat willen we zo houden. Maar we zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid. Grote hoeveelheden glas en blik op het plein zijn gevaarlijk. Aan het eind van de dag lag er altijd een grote hoop glas. Dat is gevaarlijk in een massa van negenduizend mensen."

Kind onwel
Marcel Penders wijst op het kind dat twee jaar geleden onwel werd op de Markt, toen het voor de hulpdiensten lastig was om bij het kind te komen vanwege allerlei obstakels.

Reacties
De maatregel krijgt van Facebook- gebruikers weinig steun. Velen reageren in de trant van 'de doodsteek van het echte carnaval', 'dit gaat veel mensen kosten', 'tradities gaan stuk voor stuk kapot' en 'wanneer wordt de Markt weer van ons?'

Het klonetrekke is het laatste grote evenement in Limburg waar nog geen toegangscontrole was, stelt Penders. "Overal elders gebeurt het al. Je moet er een keer mee beginnen."

'Vriendelijke, coulante controle'
Daarom gelden aanstaande dinsdag nieuwe regels: van de vijf toegangen naar de Markt fungeren er drie als in- én uitgang, de andere twee zijn alleen uitgang. Bij de ingang vindt een controle plaats op glas, blik en obstakels als fietsen, kinderwagens (zonder kind) en grote tassen. Penders: "We gaan niet streng fouilleren, het is een vriendelijke, coulante controle. De hele schwung moet erin blijven."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op Vastelaovend in Limburg en L11 Alaaf

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stadscomité wil betere spreiding van publiek op Parade
Politiek Maastricht eist veilig carnaval
Nieuw overleg over carnavalswagens op snelweg
Trein-klaar-overs voor overstekende carnavalisten
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen