Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor het eerst stijging aantal inwoners Sittard-Geleen

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2016 - 19:05

Voor het eerst sinds de het ontstaan van fusiestad Sittard-Geleen in 2001 is het aantal inwoners in die gemeente toegenomen.

Burgemeester Sjraar Cox sprak in zijn nieuwjaarstoespraak dinsdagavond van 'trendbreuk.'

+69
Na jaren van dalende inwoneraantallen heeft Sittard-Geleen nu voor het eerst een plusje geboekt. Op 1 januari 2016 telde de gemeente 93.544 inwoners. "Hoewel we te maken hebben met een sterfte-overschot van 345, staat daar tegenover een vestigingsoverschot van 414. Een stijging van 69 inwoners, een heuse trendbreuk”, onderstreepte Cox.

Wasdom
Volgens de burgemeester wordt 2016 het jaar waarin plannen waaraan lang is gewerkt tot wasdom komen. Als voorbeeld noemde hij onder meer het nieuwe stadshart Ligne, dat dit voorjaar wordt opgeleverd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester verbiedt Jong Fortuna tegen Jong Roda
Burgemeesters overwegen voetbalderby's zonder uitpubliek
Hooligans weren met grensoverschrijdend stadionverbod
Kort geding tegen sluiten Dug Out in Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen