Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voor het eerst 'grappa' van Vijlense bodem

Geplaatst opmaandag 9 juli 2018 - 10:52

Na zes jaar rijping op eikenhouten vaten wordt maandag de eerste Vijlense 'grappa' gepresenteerd.

Grappa wordt gemaakt van de pulp die overblijft na het maken van wijn. Het sap in de steeltjes en de velletjes wordt gefermenteerd, waarna er alcohol uit wordt gestookt.

Zes jaar
De Vijlense grappa met ongeveer 70 procent alcohol werd zes jaar geleden door wijngaard Sint Martinus in het vat gedaan. Inmiddels is de tijd rijp om de drank te gaan proeven. Daarvoor is de inhoud van verschillende vaten gemengd. Ook is het alcoholpercentage teruggeschroefd naar een meer bescheiden 40 procent.

Aanhalingstekens
In totaal komt Sint Martinus met zes verschillende smaken. Die is afhankelijk van de soort druif die er is gebruikt en in welk vat de grappa heeft gerijpt. De Limburgse grappa krijgt aanhalingstekens, omdat volgens de Europese Unie alleen grappa uit Italië of het Italiaans-sprekende deel van Zwitserland de naam echt mag voeren.

Vijlen heeft overigens niet de Limburgse primeur. In Noorbeek wordt ook al enkele jaren grappa gestookt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen