Overslaan en naar de inhoud gaan

'Voor eind van het jaar plan gereguleerde wiet in Heerlen'

Geplaatst opvrijdag 17 oktober 2014 - 23:01

De gemeente Heerlen komt nog voor het eind van het jaar met een concreet plan voor gereguleerde wietteelt.

Paul Depla toonde zich eerder al voorstander van het reguleren van de wietteelt. In Nederland is de verkoop van cannabis toegestaan, maar het telen ervan verboden.

Uitspraak Groningen
Depla reageert met zijn plannen op een opmerkelijke uitspraak van de rechtbank van Groningen. Die oordeelde donderdag dat een man en een vrouw uit Bierum schuldig waren aan het telen van wiet, maar legde het tweetal geen straf op. Justitie had een forse werkstraf geëist, maar volgens de rechter handelde het koppel in de geest van het Nederlandse gedoogbeleid.

Depla komt nu nog voor het eind van het jaar met een concreet plan. "We hopen het snel te gaan doen, maar het moet wel juridisch houdbaar zijn", benadrukte de burgemeester. De gemeente Heerlen is op dit moment in gesprek met een ondernemer die de wiet moet gaan telen.

Ivoren toren
Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten toonde zich tot op heden een sterk tegenstander van het reguleren van de wietteelt. Depla roept Opstelten op om in gesprek te gaan met lokale bestuurders over de problemen rond het gedoogbeleid. Volgens Depla moet Opstelten 'uit zijn ivoren toren komen'. "Het wordt tijd dat hij uit die Haagse kaasstolp komt om te horen wat hier de echte problemen zijn", aldus Depla.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Vertrek Opstelten kans voor gereguleerde wietteelt'
Depla: nieuwe minister moet open staan voor softdrugsbeleid
Tweede Kamer zet streep door gemeentewiet
Hennis-Plasschaert in beeld als opvolger van Opstelten
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen