Terreurverdachten aangehouden vakantiepark Weert

Tot 17 jaar celstraf voor in Weert opgepakte terroristen

De zes terreurverdachten die in september 2018 gearresteerd werden op een vakantiepark in Weert moeten tot zeventien jaar de cel in. De hoogste straf van zeventien jaar is voor hoofdverdachte Hardi N. (36).

den dungen drugslap
Jarenlange celstraffen opgelegd na dodelijke ontploffing

Twee mannen uit Kerkrade en een Heerlenaar zijn veroordeeld tot celstraffen voor hun betrokkenheid bij een drugslab in het Noord-Brabantse Den Dungen.

Tihange kerncentrale
Rechter: kernreactor Tihange hoeft niet dicht

Een kernreactor in het Belgische Tihange met tal van scheurtjes hoeft niet vervroegd dicht. De Belgische rechter is niet overtuigd dat de centrale onveilig is, zoals de naburige gemeente Maastricht en andere overheden en actiegroepen stelden, zegt een van die actiegroepen.

geleen schot gewonde schietpartij 2019 politie moveoo (28 jul 2020)
Geen celstraf na steekpartij bij noodopvang in Geleen

De man die in juli 2019 een hulpverlener in zijn arm en schouder stak bij een noodopvang voor dak- en thuislozen in Geleen, hoeft niet de cel in. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald.

Ontvoering 6-jarig meisje Weert
Cel- en taakstraf voor ontvoering meisje (6) in Weert

De Weertenaar die in 2018 kortstondig een zesjarig meisje ontvoerde is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

poms brunssum (rechtenvrij) depot carc
Gerechtshof geeft slachtoffers kankerverwekkende stof gelijk

De Staat is wel degelijk aansprakelijk voor de gezondheidsschade die vier voormalige onderhoudsmonteurs van defensiematerieel hebben opgelopen door blootstelling aan de kankerverwekkende stof chroom-6.

rechtbank roermond (4 maart 2020)
'Rechtspraak is geen koekjesfabriek'

Gebrek aan personeel leidt tot veel frustratie bij rechters, advocaten en bij het openbaar ministerie.

Uitspraak rechtbank
Marktkoopman verkrachtte verstandelijk beperkte vrouw

Een marktkoopman is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het verkrachten van een verstandelijk beperkte vrouw in Hoensbroek.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten